Record al president Macià en el 86è aniversari de la seva mort a les Borges

25/12/2019

Les Borges Blanques ha retut homenatge al president Francesc Macià, en el 86è aniversari de la seva mort. En l’acte hi han participat una cinquantena de persones.

Com és tradicional el dia de Nadal, una cinquantena de persones s’han aplegat a l’Espai Macià per retre homenatge al president Francesc Macià en el 86è aniversari de la seva mort. Aquest és el quart any que l’acte se celebra de manera conjunta amb la participació dels dos partits amb representació al consistori. En aquest sentit, l’alcalde de la població, Enric Mir, ha volgut destacar la capacitat d’aglutinar i unir del president. 

Per la seva banda, en el seu discurs el regidor de Borges per la República, Josep Farran, ha demanat prudència a l’hora d’interpretar la figura de l’Avi i ha recordat que la memòria també ha de ser un acte de justícia, fent referència als noms d’alguns carrers de la població amb vincles franquistes.

L’historiador local Marc Macià també ha participat en l’acte recordant a través d’un text de Companys la figura de Macià. L’homenatge ha acabat amb una ofrena floral per part de les entitats i els partits i el cant dels Segadors.

Mariona Rebull i Martí