RESCAP-2 i la senadora Bailach demanen una tarifa reduïda al desviament obligatori de camions

08/08/2019

També valoren molt positivament la no renovació de la concessió de l’AP-7 i demanen celeritat en la mesura transitòria del desviament de camions de les Borges Blanques a Lleida.

Aquest dimecres, 7 d’agost, membres de la Plataforma RESCAP-2 s’han reunit amb la senadora d’ERC per Lleida, Sara Bailach, a la seu del partit a les Borges Blanques per tractar la problemàtica de l’N-240. En la reunió, s’ha valorat molt positivament el fet que el govern central ja hagi confirmat que al pròxim desembre no renovarà la concessió de l’AP-7, ja que, segons RESCAP-2 si l’Estat manté el compromís de la no renovació dels peatges a la seva caducitat, tampoc es prorrogarà el peatge de l’AP-2 que caduca d’aquí dos anys (agost de 2021). També han coincidit que en aquest període transitori caldria que la Generalitat implantés de manera urgent el desviament obligatori de camions de l’N-240 a l’AP-2 en el tram de les Borges Blanques fins a Lleida/Soses, ja que l’estat s’ha mostrat favorable a bonificar-lo.

Respecte a la bonificació de l’estat, que és del 50%, en la reunió, s’ha arribat a la conclusió que el 50% restant hauria d’anar a càrrec de la concessionària de l’autopista, ABERTIS, ja que aquest tram està totalment amortitzat i segons la plataforma, “no sembla lògic que aquesta empresa es lucri a càrrec dels transportistes i d’ajuts públics”, i entenen, que la tarifa aplicable pel desviament obligatòria hauria de ser una “tarifa reduïda, que només cobrís l’augment de despesa de manteniment i un benefici raonable, que hauria de ser com a molt un 50% de la tarifa normal”.

Durant la trobada també s’ha parlat d’exigir a Fomento la urgència en la licitació de les rotondes de Juneda a l’N-240, que fa 12 anys que els veïns reivindiquen, i demanar també la necessitat de començar a treballar en els estudis previs per a la creació de nous accessos a l’AP-2, amb la finalitat que un cop alliberada sigui més permeable. Al seu torn, la senadora Bailach s’ha compromès a trametre aquestes reivindicacions al Ministerio de Fomento.

Infolleida