Reunió amb parlamentaris per reclamar el servei de radiologia

24/11/2023

Amb presència d'alcaldes i consellers de les Garrigues

Una delegació de la comarca de les Garrigues es va reunir ahir a Barcelona, a instàncies de la CUP, amb els grups parlamentaris d’ERC, PSC, Junts, Comuns i la formació anticapitalista per exposar el greuge comparatiu que pateixen els usuaris de l’Àrea Bàsica de Salut de les Borges per no disposar de servei de radiologia.
L’alcalde de les Borges Blanques, Josep Farran, ha traslladat als grups parlamentaris la necessitat que els serveis bàsics es valorin d’acord amb criteris de justícia social i atenent a la dinàmica de despoblament de la comarca, i no només sota una visió estrictament comptable.
Així mateix, s’ha posat en valor el servei de proximitat de la maleta farmacèutica i se n’ha defensat la seva recuperació com una bona manera d’atansar l’atenció sanitària a la ciutadania amb mobilitat més condicionada.
La delegació comarcal confia que properament es pugui debatre a la Comissió de Salut del Parlament la proposta de resolució registrada per la CUP per reclamar aquest servei, i que sigui aprovada per unanimitat, atès el consens expressat en la reunió per part de tots els grups parlamentaris.
Segons fonts municipals, aquesta delegació comarcal és una bona mostra de la convicció del govern municipal de treballar de manera coordinada amb el conjunt de la comarca i, en aquest sentit, es suma a la visita que les alcaldies de Juneda, Arbeca i les Borges ja van fer dies enrere a les escoles d’arts de Santa Perpètua de Mogoda i el Prat de Llobregat.
Infolleida