Reus selecciona els finalistes dels Premis Lladonosa

16/04/2024

Las gran final se celebrarà a les Borges el 19 de maig

Aaron Muñiz, de l’Escola d’Hosteleria del Vallès Oriental (EHVO); Jenny Adriana Mieres, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils; i Lara Pujadas i Ismael Corrales, de l’Escola de cuina Villa Retiro, són els finalistes sortits de la semifinal que es va celebrar el cap de setmana passat a Reus dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa correspondent a la demarcació de Tarragona i Lleida a la categoria de cuina.
L'Espai Llotja de la Cambra de Comerç de Reus va acollir les proves, amb un total de nou alumnes de cinc escoles de cuina. Noemí Scarlet Montalván i Talytmass Ouchikh, de l’Escola El Llindar-El Repartidor -classificats a les proves del Premi Social de dissabte-, i Rony Alexander Espinoza, de l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Lleida, passen a la final a la categoria de sala.
Els candidats van presentar al jurat un aperitiu, inspirat en l’Oli d’Oliva Verge Extra de Les Borges Blanques, i un plat principal amb base del famós pollastre Pota Blava del Prat de Llobregat i l’avellana de Reus.
La final del concurs se celebrarà el 19 de maig al Pavelló de l'Oli de Les Borges Blanques
L’elecció dels Premis Lladonosa, organitzats per l'ajuntament de les Borges amb l'apadrinament dels Hermanos Torres, es realitza a través de tres concursos gastronòmics -amb showcookings en directe-, més una altra prova per al Premi Social, inspirats en el format ‘masterxef’ i obert a totes les Escoles d'Hostaleria de Catalunya, públiques i privades. Els Premis Lladonosa van néixer al 2021 com a homenatge al cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica.
Foto: Premis Lladonosa
InfoLleida