Torna la potabilitat a les aigües del Segrià i les Garrigues

11/05/2022

Els resultats de les analítiques confirmen el descens dels nivells de pesticides

Els veïns deixaran de veure els cartells d'aigua no potable situats a les fonts dels 25 municipis afectats. Després de cinc dies les anàlisis han confirmat la davallada dels nivells de pesticides. Així doncs, s'ha decidit aixecar les restriccions. Ja no farà falta que els veïns dels municipis es desplacin fins als supermercats en la recerca d'aigua potable.

Fa anys es va viure un episodi similar. Enguany, s'ha detectat als dipòsits municipals de l'Albi i Cervià de les Garrigues. Des de la Mancomunitat treballen tot l'any amb el carbó actiu a la xarxa, mesura que contraresta als pesticides. En determinades estacions de l'any es veuen obligats a ampliar la dosi per evitar la contaminació de l'aigua. Enguany, però, tot s'ha avançat.

Des de la Mancomunitat reclamen poder captar l'aigua a l'embassament de l'Albagés per garantir la qualitat. A més, alerten dels fraus, ja que les anàlisis es realitzen a la xarxa municipal i no a domicilis particulars per empreses externes. Per la seva banda, el síndic de Greuges estudiarà l'episodi de contaminació.

JULEN ANDRES CARRALERO