Tot a punt per la votació dels Pressupostos Participatius de les Borges Blanques

18/11/2021

Es podrà escollir entre 14 propostes, del 22 de novembre al 5 de desembre

L’Ajuntament de les Borges Blanques ja ho té tot a punt per iniciar les votacions dels Pressupostos Participatius, aquest 22 de novembre, que serviran per triar la proposta que finalment s’acabarà duent a la pràctica d’entre tots els projectes que s’han presentat. Aquest dilluns està previst repartir entre els veïns i veïnes de les Borges un díptic explicatiu que detalla els projectes que han estat seleccionats d’entre la vuitantena de propostes que van arribar, i que complien els criteris de viabilitat tècnica i econòmica.

El veïnat podrà escollir entre 14 propostes, que oscil·len entre els 6.000 i els 50.000 euros, i que inclouen la construcció d’una pista de pàdel pública, una de les idees que ha estat més repetida, o altres equipaments esportius, com un rocòdrom, equips per fer exercici als parcs públics, l’adequació del bar, els vestidors i la zona de pícnic de les piscines públiques, la instal·lació d’un parc infantil amb jocs d’aventura o la creació d’un circuit d’orientació. Igualment, s’hi inclouen millores urbanes com la pavimentació del carrer Bonaire, la construcció d’uns lavabos públics al Terrall, bancs i papereres, passos de vianants, senyals perquè els propietaris d’animals recullin els excrements, una bàscula municipal i una zona d’esbarjo per a mascotes.

Les persones que vulguin votar ho podran fer fins al pròxim 5 de desembre, de manera presencial o en línia. Els veïns i veïnes que vulguin acudir presencialment a triar les propostes, hauran d’acudir, o bé a l’Ajuntament de les Borges, en horari de 9 a 14 hores de dilluns a divendres, o bé a la Biblioteca Municipal Marquès d’Olivart, de 16 a 20 hores els dilluns i de 10 a 14 hores de dimarts a divendres. Per votar, hauran de dur la butlleta física que es repartirà per totes les cases, en què hauran de marcar tres de les 14 propostes que conformen els Pressupostos Participatius.

Igualment, també es podrà votar de manera telemàtica, a través de la pàgina web del consistori, lesborgesblanques.cat, a l’apartat ‘Procés participatiu’. Per votar, caldrà que les persones s’identifiquin a través del seu DNI i la seva data de naixement, unes dades que només seran empleades pel consistori per verificar que les persones participants resideixin a les Borges.

La regidora de Participació Ciutadana i Bon Govern de l’Ajuntament de les Borges, Maria Fusté, s’ha mostrat molt satisfeta del conjunt de propostes presentades i les millores que suposaran per al municipi i ha animat tots els veïns i veïnes a participar en les votacions.

Està previst que el pròxim 5 de desembre, quan acabin les votacions, es donin a conèixer els resultats de les votacions i, per tant, el projecte que s’acabarà fent realitat.

 

50.000 euros per als pressupostos participatius

Per aquesta edició, el consistori borgenc ha dotat els pressupostos participatius amb 50.000 euros del pressupost municipal del 2021-2022, que serviran per fer realitat la proposta guanyadora, que s’escollirà el desembre del 2021 i que es portarà a la pràctica durant l’any 2022. Es tracta d’una decisió que es va prendre davant la dificultat de recollir propostes, fer les votacions i executar tot el projecte en un mateix any.

Infolleida