Un jove de Castelldans guanya el Català de motos MX85 Juvenil

16/11/2023

Jordi Alba és pilot del Moto Club Segre i el 2024 vol córrer l'Europeu

El pilot de Castelldans Jordi Alba Extremo, de 13 anys i natural de Castelldans, acaba de proclamar-se campió de Catalunya de la categoria MX85 Juvenil gràcies a una gran actuació en la penúltima prova del campionat disputada a l’Àrea de Motor del Berguedà, a Olvan. El pilot del Moto Club Segre va creuar la bandera de quadres com a primer classificat en les dos mànegues disputades i va sentenciar el títol a falta de l’última prova, que es disputarà a Amposta el dia 28 d’aquest mes.
Jordi Alba porta als gens la passió per la moto. Els seus pares, Vicenç i Cristina, tenen un concessionari de motocicletes a Lleida des de fa 25 anys, Motos Vicenç. Per això va pujar per primera vegada a una moto quan només tenia 4 anys. Era una Yamaha PW50 a la qual li guarda un gran afecte. Quan va complir els 6 anys –l’edat mínima per federar-se– va competir per primera vegada en un campionat de Catalunya, però ho va fer en trial. No li va anar gens malament perquè va guanyar diverses proves, però va decidir canviar d’adrenalina i provar el motocròs.El 2019 ja va guanyar el trofeu provincial a Rufea en la cilindrada de 50. Després de la pandèmia, competint en 65 cc, va quedar subcampió de Catalunya i aquest any, en 85 cc, ha aconseguit el títol. Entrenat per l’expilot de Linyola Dani Hernández, també ha guanyat aquest any l’Estatal de les autonomies amb Catalunya, en un equip en el qual també figurava un altre lleidatà, Adrià Monné, de Bellpuig.“Els meus objectius per a l’any que ve són competir en el Català, l’Estatal i espero que també en l’Europeu. Serà en la mateixa categoria de 85 cc però en cadets”, conclou Alba.