Uns 800 assistents i 4.000 litres d'oli venuts a la Fira de l'Oli Nou de Castelldans

02/12/2018

El Museu de l'Oli i del món rural ha realitzat una jornada de portes obertes i també s'ha organitzat una visita guiada pels carrers del municipi

Unes 800 persones han passat aquest primer diumenge de desembre per la Fira de l’Oli Nou de Castelldans, que organitza l’Ajuntament de Castelldans i la Cooperativa del Camp Sant Fortunat.

Durant el matí, els visitants han pogut gaudir de l’esmorzar popular que s’ha celebrat davant de la Cooperativa així com també han tingut l’opció de passejar pel carrer de Sant Isidre on s’hi han instal·lat fins a una dotzena de parades amb productes de proximitat i artesanals i exposicions realitzades pels mateixos veïns.

Òbviament tampoc hi ha faltat el producte estrella: l’oli. Des de la mateixa Cooperativa estimen que durant el cap de setmana n’han venut uns 4.000 litres.

Tot i ser de l’Oli Nou, aquesta fira també ha volgut fer una ullada al passat. Amb aquest objectiu s’ha organitzat una visita guiada pels carrers de Castelldans per donar a conèixer com ha canviat el municipi al llarg dels anys i explicar les memòries i anècdotes que guarden alguns dels seus edificis més emblemàtics. El Museu de l’Oli i del món rural també ha realitzat una jornada de portes obertes durant tot el matí. Aquest antic molí d’oli, que data del 1934, encara conserva bona part dels estris i maquinària amb la qual s’elaborava l’oli al segle passat i és l’antecedent, de l’actual Cooperativa del municipi. L’espai, reconvertit en museu l’any 1984, també compta amb centenars d’objectes antics com joguines, màquines de cosir o vaixelles, entre altres, que han estat donats pels mateixos veïns de Castelldans.

Anna Berga