Veïns i veïnes del Vilosell creen una associació de defensa del patrimoni local

16/08/2019

Amb l’objectiu de promocionar i millorar l’estat del paisatge i preservar el patrimoni del Vilosell, veïns i veïnes del municipi han creat una associació.

Preservar i divulgar indrets com Sant Miquel de la Tosca, una ermita del Vilosell protegida com a Bé Cultural d’Interès Local, o recuperar els senders que ressegueixen el riu Set, són alguns dels objectius de la nova associació de defensa del patrimoni local que han creat veïns i veïnes del Vilosell.

L’associació, que ja compta amb sis membres a la junta, vol crear diversos espais d’organització, col·laboració i de voluntariat perquè tothom pugui implicar-se en la mesura del possible per vetllar pel patrimoni local i paisatgístic i reivindicar-lo.

 

Des de l’Ajuntament, que ja ha projectat a Sant Miquel de la Tosca la creació del primer refugi de muntanya de les Garrigues, han valorat molt positivament la iniciativa.

 

Les primeres accions que durà a terme l’associació, previstes per al mes de setembre, seran la recuperació d’uns camins rurals i d’un marge de pedra seca.

Mariona Rebull i Martí