Visites gratuïtes a l’Espai Macià i a Cal Gineret de les Borges en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni

11/10/2019

L'objectiu és conèixer el patrimoni de la capital de les Garrigues

L'Ajuntament de Les Borges Blanques organitza aquest cap de setmana visites guiades a l'Espai Macià, a cal Gineret i a les cabanes de volta en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni, que se celebren de forma conjunta a tot Catalunya. Tenen per objectiu difrondre diferents espais amb alt valor històric perquè els ciutadans coneguin en profunditat el seu patrimoni, el valorin i en puguin garantir la seva preservació.

L'antic molí d’oli de Cal Gineret de les Borges és un espai de recuperació de la memòria històrica on es poden visitar els cubs d'oli de l'antic molí i l'espai que va servir de refugi antiaeri durant la Guerra Civil Espanyola. Al seu torn, l’Espai Macià és un centre d'interpretació de la figura del President Francesc Macià, fill de pares borgencs i molt vinculat i estimat a la població. Finalment, les cabanes de volta són construccions de l'arquitectura popular, que proporcionaven protecció contra els elements climatològics i els animals, emprades pels pagesos borgencs per guardar-se ells i les eines de les inclemències del temps quan eren al camp.

Les visites guiades gratuïtes sortiran des de davant de l’Espai Macià (Plaça Ramon Arqués, 5) i també recorreran alguns dels punts més emblemàtics del municipi, a les 10 hores i a les 12 hores. Totes les visites s’hauran de realitzar mitjançant reserva prèvia.

INFOLLEIDA