Acusen General d’Olis d’augmentar les emissions durant el confinament

21/05/2020

Diverses entitats ecologistes acusen l’empresa situada a les Borges Blanques, General d’Olis d’augmentar l’activitat durant el període de confinament. Asseguren que han rebut queixes dels veïns de les Borges i també de Juneda i Castelldans molestos pel fum i les olors.

Ipcena juntament amb el Centre Excursionista Borges Garrigues, l’Ateneu Popular Garriguenc i l’Associació Amics de la Banqueta de Juneda han tramès una queixa al Departament de Territori i Sostenibilitat contra la indústria General d’Olis. Des d’aquestes entiats asseguren que durant el període de confinament l’empresa d’oliasses ha augmentat les seves emissions, provocant molèsties a la població i al medi ambient.

Des d’aquestes entitats acusen les administracions de passivitat i complicitat amb l’empresa tot i els reiterats incompliments de la normativa per part d’aquesta.

Per tot això reclamen a l’Administració la paralització de l’activitat de la indústria i han sol·licitat diversos documents sobre l’empresa com informes de control ambiental o els expedients que se’ls ha obert durant els últims anys. Les entitats asseguren que una vegada puguin disposar d’aquesta informació, que haurien de rebre abans de 30 dies, l’estudiaran i prendran les mesures que creguin oportunes.

Mariona Rebull i Martí