Alts contrastos en les xifres Covid a les Garrigues

25/01/2021

L’índex de rebrot és elevat en municipis com les Borges Blanques, Vinaixa i Arbeca, en canvi, se situa a 0 en les localitats dels Omellons i la Floresta

Els casos de Covid s’han disparat els últims dies a les Borges Blanques. Davant aquesta situació, la capital de les Garrigues s’ha vist obligada a allargar deu dies més les restriccions en equipaments municipals. Però les elevades xifres contrasten amb les d’altres municipis de la comarca, com la Floresta i els Omellons. En aquesta localitat de poc més de 200 habitants només hi ha hagut dos casos en tota la pandèmia i el seu índex de rebrot se situa en 0. Tot i això, la vida social al poble s’ha vist molt reduïda.

A només cinc quilòmetres dels Omellons es troba Arbeca. En la darrera setmana s’hi ha diagnosticat gairebé una vintena de positius per Covid, molts d’ells entre joves, i el risc de rebrot ha augmentat fins a 1680. Per fer-hi front, el consistori ha decidit prendre noves mesures, com el tancament de la recentment estrenada Sala Abadia de cinema.

Les oficines del consistori també estan tancades al públic i des de l’ajuntament creuen que és primordial mantenir a la població informada sobre l’estat de la pandèmia a la localitat. A part de vetllar pel compliment de la normativa vigent.

Ariadna Guiu Vila