Cent vins de la DO Costers del Segre, presents en la Guía Peñín 2020

05/03/2019

Més de 100 vins de la Denominació d'Origen Costers del Segre formaran part de la guia de vi espanyol més prestigiosa de tot l'Estat, la Guía Peñín, l'any vinent. Aquest matí, un dels tastadors que elabora aquest document, Javier Luengo, ha visitat el Consell Regulador de la DO per provar aquest centenar de varietats. Luengo ha destacat la capacitat d'envelliment que tenen els diferents vins i també la diferenciació que han aconseguit els cellers traient el potencial de la terra i el clima en què es conreen les vinyes.

Un dels tastadors de la Guía Peñín, Javier Luengo, s'ha desplaçat fins a Lleida per provar les varietats que formaran part del document l'any vinent. Ja més de 20 anys que la DO Costers del Segre està present en aquesta guia, considerada la més completa en referència de vins espanyols. Luego ha remarcat l'estil tradicional que caracteritza els vins de la denominació i la diferenciació de les varietats en funció de la subzona en què es conreen. 

En la guia de l'any 2020 hi haurà més de 100 vins procedents de 25 cellers diferents de la denominació Costers del Segre. El tastador avalua tres aspectes de cada varietat: el color, l'aroma i el gust. Per a la pròpia DO, aquest reconeixement és una mostra de la qualitat que tenen els seus vins. 

Molts dels cellers presenten vins que encara no han sortit al mercat. És per això que, un cop fet el tast, la DO organitza una degustació amb aquest centenar de varietats dirigit a restaurants i sommeliers de la demarcació, per tal que coneguin les últimes novetats. 

Marc Tàsies (LleidaTV)