Comencen les obres d'acabament de la presa de l'Albagés amb una inversió de 3,6 MEUR

13/07/2019

Els treballs han arrencat amb l'execució de canalitzacions i vorals a l'accés situat al peu de la presa de l'embassament final de recorregut del Segarra-Garrigues

La societat mercantil estatal ACUAES, de Ministeri per a la Transició Ecològica (MITECO), ha iniciat les obres complementàries i acabaments de la presa de l'Albagés, amb una inversió aproximada de 3,6 milions d'euros. L'actuació s'inclou en el conjunt d'obres que es fan en relació al canal Segarra-Garrigues, de 82,4 quilòmetres de llargada, operatiu des de l'any 2015. Els treballs han arrencat amb l'execució de diferents canalitzacions i vorals en l'accés a peu a la presa i durant les properes setmanes s'incidirà en la construcció d'una estació d'aforament al riu Set, situada aigües amunt de l'embassament. També es farà una pantalla de control de filtracions i es prolongarà un camí perimetral. Les obres tenen un termini d'execució de 12 mesos.

Les obres inclouen la finalització de desbrossaments i tales a l'interior del vas de l'embassament; la millora del sistema de vorals i drenatges d'aigües inferiors de la presa; la millora dels accessos a la presa; el perllongament del camí perimetral del marge dret de l'embassament i l'execució de camins d'accessos a les finques; l'execució d'una pantalla de control de filtracions a la galeria perimetral; la construcció d'un edifici d'administració de la presa; instal·lacions elèctriques de mitja i baixa tensió; barreres i controls d'accés; mesures correctores d'impacte ambiental; automatització de les instal·lacions i la construcció d'una estació d'aforament d'aigües amunt de l'embassament.
ACN