Desena edició de la Marxa de les Cabanes als Omelllons

27/02/2024

L'organització preveu un ple total de 500 participants

Tot a punt per a la desena Marxa de les Cabanes de Volta dels Omellons, que se celebrarà el 17 de març en les distàncies de 14 i 21 km. La Marxa, de caràcter no competitiu, guiarà els participants en direcció a l’ermita de Sant Bonifaci, datada del segle XIV, situada a 10 km del recorregut on estarà situat l’avituallament, tal com va explicar ahir l'alcalde Jordi Gaya durant la presentació a la Diputació de Lleida.
El recorregut curt, de 14 km, és de dificultat tècnica moderada i compta amb un desnivell positiu de 515 metres i un desnivell negatiu de 358 metres. Pel que fa a la marxa llarga, també es considera de dificultat tècnica moderada i té un desnivell positiu de 516 metres i un de negatiu de 360 metres. Els participants passaran pels termes municipals dels Omellons, Vinaixa, l’Espluga Calba i Arbeca.
La sortida es farà a les 8.30 hores des de la plaça del poble, i l’arribada restarà oberta fins a les 9.00 hores. Justament l’arribada es donarà per tancada a les 13.30 hores, o després de l’arribada dels últims participants, i s’ha previst a la zona de les escoles. S’espera la inscripció d’uns 500 participants, xifra molt similar a la de la passada edició. Amb tot, si se superés la xifra estimada, s’ha previst tancar-la amb 700 inscrits. L’organització de la prova es completa amb les 60 persones que faran de voluntàries.
L’organització aposta pels productes gastronòmics de proximitat i ha reduït considerablement les begudes ensucrades. Al mateix temps, no s’oferiran envasos de plàstic per a les begudes, per la qual cosa, els participants hauran de portar els seus propis envasos.
La marxa forma part d’un conjunt de marxes populars saludables (marxa.cat), plenes de valors que aposten d’una manera clara per a la salut i el benestar de la gent del territori. Està organitzada per l’Ajuntament dels Omellons i marxa.cat, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida.

InfoLleida