Diverses afectacions pel temporal a les Garrigues

23/01/2020

Les pluges que han caigut aquestes últimes hores han provocat que s’hagi hagut de tallar una de les entrades a Juneda per la crescuda de la Femosa. També s’ha tallat l’accés a l’estació de trens de la Floresta i la fortalesa ibèrica els Vilars s’ha tornat a inundar després que el passat 6 de desembre tornés a obrir les portes al públic.

A les Garrigues el temporal d’aquests dies ha provocat afectacions a diversos municipis. A Juneda, l’entrada sud del poble s’ha tallat per inundació de la calçada a causa de la crescuda del riu de la Femosa. Les pluges del temporal Gloria han arribat a les Garrigues només tres mesos després de les llevantades del mes d’octubre, que van malmetre diverses infraestructures de la comarca, una de les més castigades pel temporal.

En aquest sentit, a l’Albi, un dels municipis més afectats durant aquell episodi, s’ha tornat a acumular molta aigua i el cabal del riu dels Gorgs ha crescut pel seu pas per la població. I a la Floresta s’ha hagut de tallar la carretera LV-2013, que va del municipi a l’estació de trens per inundacions. El temporal també ha provocat talls de subministrament elèctric i d’internet a diversos municipis de les Garrigues.

A més, a Arbeca s’ha decidit suspendre la 45a edició del Cros Memorial Ramon Bellmunt que s’havia de disputar el pròxim diumenge. En aquest municipi és on es troba la fortalesa ibèrica dels Vilars que va quedar totalment inundada a causa de les llevantades passades i que després de la pluja d’aquests dies ha tornat a quedar anegada d’aigua i impracticable. Tot i això, des de l’Associació Amics dels Vilars asseguren que l’estructura no ha patit cap dany important, en part perquè expliquen, l’escarpa interna del fossat ja va ser construïda pensant en la canalització de l’aigua de les pluges fa més de 2.000 anys.

Mariona Rebull i Martí