El Consell Comarcal de les Garrigues reparteix més d'un miler de bosses reutilitzables per a reduir l'ús de les de plàstic

12/07/2019

Dins la campanya per la prevenció de residus i la millora de la recollida selectiva que ha portat a terme a tota la comarca

“Vols Bossa? NO gràcies!” amb aquest lema el Consell Comarcal de les Garrigues ha portat a terme una campanya per la prevenció de residus i la millora de la recollida selectiva a tota la comarca. La iniciativa es va iniciar el passat 25 de juny i durant tres setmanes s’ha habilitat un punt informatiu que ha recorregut tots els pobles de la comarca informant i resolent els dubtes que els veïns i veïnes tenen a l’hora de reciclar qualsevol residu. Dins la campanya també s’ha lliurat més d’un miler de bosses reutilitzables amb la finalitat que els garriguencs redueixin l’ús de bosses de plàstic.

A tot això, les persones que vagin a comprar amb la bossa reutilitzable als diferents establiments de la comarca adherits a la campanya, entraran en un sorteig de diferents obsequis.

Actualment, cada habitant de les Garrigues genera 1kg de residus al dia. D’aquests, la recollida selectiva només representa un 31%, uns resultats molt allunyats dels objectius europeus per a l’any 2020, els quals estan establerts en un mínim del 50%. Per aquest motiu, aquesta campanya pretén implicar a la ciutadania en la prevenció de residus i la millora de la recollida selectiva.

Anna Berga