El Molí dels Torms dóna el tret de sortida a la campanya de l’oliva a les Garrigues

16/10/2017

Ho ha fet amb una jornada de portes obertes aquest cap de setmana, on una seixantena de persones vingudes de tot Catalunya han pogut descobrir quin és el procés de producció de l'oli; des de la collita de les olives, el seu trasllat al molí fins a la seva transformació en oli. Adults, joves i fins i tot nens, s'han endinsat dins un món que per molts d'ells era completament desconegut. Enguany s'espera una campanya amb una producció similar a la del 2016 i amb uns preus estabilitzats.

Comença la collita de l'oliva a les Garrigues. El Molí dels Torms ha estat un dels primers a iniciar la campanya. Aquest cap de setmana ha realitzat una jornada de portes obertes, on una seixantena de persones de tot Catalunya, principalment de Barcelona, s'han endinsat dins el procés de producció de l'oli. La campanya comença una mica avançada amb una producció i uns preus similars a la de l'any passat. En el cas del Molí, enguany la seva collita se situa en un 70% de la seva producció però ha guanyat en qualitat; esperen arribar a les 20 tones d'oli.

Els visitants han pogut observar com es cullen les olives al camp; fins i tot alguns d'ells s'han atrevit a intentar-ho. També han descobert com es produeix l'oli des del moment que es porten les olives al molí. En acabar han pogut tastar el producte del Molí dels Torms acabat d'elaborar. L'objectiu d'aquesta 8a trobada és estendre la filosofia d'Olicatessen, l'oli del molí, a tots els visitants.

Les cares d'admiració i sorpresa dels visitants es feien explícites durant la trobada. Tots ells han qualificat d'interessantíssima i increïble l'experiència. Han valorat positivament poder conèixer tot el procés de producció de l'oli.

El Molí dels Torms espera tenir unes bones condicions climatològiques aquesta campanya. Per així realitzar una bona collita amb un oli de qualitat.

Marc Tàsies (LleidaTV)