El subdelegat del Govern visita Olis Pons de L’Albagés

10/12/2019

Crespín assenyala que les certificacions d’exportació que expedeix el Govern d’Espanya són “un element clau en la internacionalització dels productes agroalimentaris de Lleida”

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha visitat aquest matí les instal·lacions de l’empresa Olis Pons de L’Albagés per conèixer de primera mà el procés d’elaboració de l’oli d’oliva, coincidint amb la collita d’olives que va arrancar  el passat mes de novembre a comarques productores com Les Garrigues. El Grup Pons, empresa de caràcter familiar que ja arriba a la quarta generació, es dedica a la producció, envasat i comercialització d’olis, vins i vinagre de qualitat. 
 
La visita l’ha dut a terme acompanyat per membres de la família  Pons, així com pel Cap de la Unitat d’Agricultura del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació a Lleida, Jaume Banchs, i pel Cap de la Unitat de Sanitat i Política Social de la Subdelegació, Miquel Molins.


Crespín ha seguit les explicacions sobre el procés d’elaboració de l’oli d’oliva, des del camp fins al producte final, sobre els sistemes de control de qualitat, de recerca i innovació en productes de gama alta i d’especialització i sobre la metodologia del cultiu ecològic que defineix la producció de l’empresa. El subdelegat ha visitat també el Molí d’Oli que l’empresa conserva en molt bon estat format per tres pedres de gairebé dues tones de pes.


Una de les qüestions abordades en el decurs de la visita ha estat també la comercialització d’un dels productes líders de l’economia lleidatana i un dels aliments que configuren la Dieta Mediterrània. En aquest sentit, l’empresa ha apostat des de fa anys per la internacionalització dels seus productes i la diversificació de mercats. Segons les dades de l’empresa, Grup Pons comercialitza el 92% de la seva producció en els mercats exteriors i el 8% restant en el mercat interior. Del conjunt de vendes exteriors, l’empresa destina el 30% als mercats de la Unió Europea i el 70% a tercers països amb Estats Units, Brasil, Orient Mitjà i Regne Unit com a principals destinataris. 


En el decurs de la visita, el subdelegat del Govern ha fet referència a la “satisfacció” que diversos empresaris del sector agroalimentari de Lleida “ens han transmès per l'eficient funcionament del servei de certificacions d’exportació a tercers països tant per part de la Unitat d’Agricultura com per part de la de Sanitat Animal”, ubicades totes dues a la Subdelegació del Govern. José Crespín també ha assenyalat que “visites com les d’avui confirmen la utilitat de les certificacions que expedeix el Govern d’Espanya com a element clau per la internacionalització dels productes agroalimentaris de les Terres de Lleida”.

Infolleida