Els Mossos d’Esquadra detenen tres persones per cultivar 4.500 plantes de marihuana a Puiggròs

10/05/2017

Les plantes s’han trobat en dues naus i la plantació ocupava prop de 1.000 metres quadrats. Durant l’escorcoll també s’han localitzat dues pistoles detonadores i 5.200 euros en efectiu. A més, la instal·lació elèctrica, segons informen els Mossos d’Esquadra, estaria connectada de manera fraudulenta a la xarxa general.

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Puiggròs dos homes de 34 i 55 anys i una dona de 21 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. Els detinguts passaran avui a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

La investigació va començar a principis de mes, després que els Mossos d’Esquadra tingúes coneixement que en unes naus aparentment abondonades, hi hauria una important plantació de marihuana. Les naus estan situades a l’altura del quilòmetre 8 de la carretera LV-200, al terme municipal de Puiggròs.

Després de corrorborar aquesta informació a través d’un dispositivu de vigilància, el cos de policia dels Mossos d’Esquadra, ha procedit a la detenció de les tres persones. Primer es s’ha procedit a la detenció d’una parella que en aquell moment es trobava cuidant les plantes dins d’una de les naus i posteriorment, s’ha localitzat una tercera persona a l’exterior, la qual ha intentat fugir al veure la presència policial.

Després de l’entrada i perquisició a l’interior de les dues naus, d’uns 700 metres quadrats una i l’altra d’uns 300 metres quadrats, els agents han trobat unes 4.500 plantes de marihuana, 5.200€ en efectiu i dues pistoles detonadores. També hi havia gran quantitat de làmpades, ventiladors, generadors elèctrics, transformadors, sistemes de reg sofisticas, adobs i productes fitosanitaris.

També s’ha constatat que tot el sistema elèctric per mantenir la plantació estava connectat de manera fraudulenta a la xarxa elèctrica.

Infolleida