Estradé i Ledesma tornen a guanyar la Cursa de l’Oli

19/01/2020

Aquest diumenge s’ha celebrat amb èxit de participació la 17a Cursa de l’Oli de les Borges Blanques. Tot i l’amenaça de pluja, el cel ha respectat i s’ha pogut celebrar un dels esdeveniments esportius més curiosos de Ponent. No per la prova en si, sinó pel premi. I, és que, el guanyador i la guanyadora de la cursa de 10 quilòmetres s’endú el seu pes en oli. Enguany, per primera vegada, l’organització ha volgut que el premi fos igualitari entre el vencedor femení i masculí pel qual el premi és la mitjana del pes dels dos guanyadors.

Més de 700 persones s’havien inscrit a la 17a Cursa de l’Oli de les Borges Blanques. No obstant això, l’organització tenia por que molts d’ells no acudissin a la convocatòria d’aquest diumenge per les males previsions meteorològiques. Finalment, el temps ha respectat i amb la col·laboració d’una setantena de voluntaris s’ha desenvolupat amb normalitat la cursa.

Al final, tot plegat ha semblat un déjà-vú. El guanyador, per tercera ocasió consecutiva, ha estat el borgenc Roger Estradé. Poc més de 33 minuts ha tardat a creuar l’arribada i el premi, en forma d’oli, ha arribat en un moment perfecte. 

En la categoria femenina, l’or se l’endú de nou la lleidatana Eva Ledesma. Aquest triomf, però, té un gust diferent, ja que per primera vegada no s’endú el seu pes en oli. El total del premi serà la mitjana de pes de Ledesma i el guanyador en categoria masculina.

Des de l’organització s’han mostrat satisfets per l’alta xifra de participació. Una xifra que any rere any es va incrementant.

Joan Cama Ribes