Juncosa celebra la 12a Fira de l’oli i productes d’elaboració artesana

19/11/2019

Se celebrarà els dies 23 i 24 de novembre amb la referència de l’oli més premiats internacionalment com a referència

La diputada Rosa Pujol ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la 12a Fira de l’oli i productes d’elaboració artesana de Juncosa de les Garrigues, que se celebrarà els dies 23 i 24 de novembre.
La  presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació i ha comptat també amb les intervencions de l’alcalde de Juncosa, Lluís Dalmau, i del president de laCooperativa de Juncosa, Albert Guiu.

Organitzada per la Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa i per l’Ajuntament amb el suport de la Diputació de Lleida, la fira pren el relleu de la de Maials, celebrada el cap de setmana, i iniciarà les seves activitats amb un
taller de batucada a la Sala del Ball, a càrrec de Jaume Piqué, a les 19.00 hores, i continuarà amb un sopar a càrrec de l’AMPA. En total s’espera la participació d’uns 25 expositors.

El gruix d’activitats es faran el diumenge, 24 de novembre i començaran amb la inauguració oficial de la fira, seguit d’un esmorzar popular a la Cooperativa.

Durant el matí hi haurà venda d’oli a la mateixa Cooperativa i hi haurà les parades a la plaça de productes d’elaboració artesana. També està programat un dinar a la Sala de Ball, organitzat per Oli Les Cabanes Futbol Sala Juncosa.

Durant la seva intervenció, Pujol ha recordat que l’oli és un producte de gran qualitat de les comarques de Lleida, i que aquesta fira servirà per donar a conèixer, encara una mica més un producte que ha estat premiat internacionalment.

En aquest sentit, Guiu ha destacat que l’oli Les Cabanes ha obtingut aquest 2019 cinc premis internacionals a Nova York, Japó, Londres, Los Angeles i la Xina, amés del de packaging, a Londres, als que cal afegir els de Paris i la Xina de l’any passat, la qual cosa esperona els productors a seguir fent un oli encara més bo
i de millor qualitat.

Finalment, Dalmau ha volgut recordat que Juncosa és un poble viu que al llarg de la seva història ha hagut de superar adversitat, que actualment gràcies al reg de suport l’activitat agrícola torna a ser una de les principals activitats del municipi.

Enguany, s’espera que la producció d’oli sigui semblant a la de la campanya passada que va ser de 3 milions de quilos.
Infolleida