La 16a edició de la Fira de l’Oli i la Pedra, tot un èxit

01/04/2019

Vinaixa ha celebrat aquest cap de setmana, la 16a edició de la Fira de l’Oli i la Pedra reivindicatn els dos elements més reconeguts del municipi. La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha participat en l’acte popular i ha visitat la fira.

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha participat aquest diumenge, en l’esmorzar popular que s’ha celebrat a Vinaixa amb motiu de la 16a edició de la Fira de l’Oli i la Pedra.

Perelló ha arribat acompanyada per Enric Mir, vicepresident cinquè de la Diputació, a l’Ajuntament de Vinaixa, on ha estat rebut per l’alcalde, Jordi Sarlé, per la directora general d’Administració Local de la Generalitat, Rosa Vestit, i per la resta de corporació municipal. Des d’allí s’han traslladat a la seu de la Cooperativa del Camp, on s’ha celebrat l’esmorzar. En acabar, han tornat a l’Ajuntament, on la presidenta de la Diputació de Lleida ha signat el Llibre d’Honor de l’Ajuntament.

Durant la visita, Perelló ha expressat que “en el territori de Lleida som productors d’aliments de primera necessitat” i que “això ha de ser un valor afegit més, com en el cas de l’oli a Vinaixa, un producte per excel·lència, indispensable i amb una sortida important”.

L’estada de Rosa Maria Perelló ha acabat amb una visita per la Fira de l’Oli i la Pedra, un certamen que té com a objectius la promoció de dos dels productes més preuats i reconeguts del municipi, com són l’oli d’oliva verge extra i la pedra natural, a la que enguany s’hi afegeix també la pedra seca, reconeguda recentment Patrimoni Mundial per la UNESCO. La Fira també ha ofert exposicions, tallers i rutes sobre la història de la localitat.

Infolleida