La 5a Marxa de la Boira reuneix 600 persones a La Granadella

13/01/2019

Amb boira, o sense, aquesta peculiar marxa s'ha tornat a celebrar, aquest cop, a les Garrigues

Els gegants de la Granadella: el Silono i la Mundeta, i el grup local de batucada han estat els encarregats d’acompanyar a la sortida als 600 participants a la 5a edició de la Marxa de la Boira. Aquesta caminada no competitiva que enguany s’ha traslladat a la comarca garriguenca, té com a objectiu promocionar el territori lleidatà i la boira, malgrat que el sol ha tornat a brillar com en totes les edicions passades.

La caminada ha comptat amb dos recorreguts de 10 i 24 quilòmetres que han transcorregut pels camins i racons de la Granadella i Bellaguarda, exemples dels paisatges de l’oli de la comarca. A més, ha servit per inaugurar el circuit de marxes saludables de Ponent. I és que amb boira, o sense, l’objectiu dels participants ha estat el mateix: gaudir d’un matí tot fent esport.

Els avituallaments s’han fet amb productes de proximitat i, com és habitual, a l’arribada s’ha ofert una degustació de cassola de tros d’hivern o vegetariana. Com a novetat, s’ha obsequiat a tots els participants amb una alzina amb l’objectiu de que, qui ho vulgui, la pugui plantar a la zona de l’abocador del Coll de Bovera en una festa que es celebrarà el pròxim 27 de gener.

Anna Berga