La sequera marca la verema d’enguany dels cellers del grup Tomàs Cusiné

11/09/2019

El 30 d’agost, els cellers del grup Tomàs Cusiné van començar la verema d’enguany marcada per la sequera. La manca de precipitacions no ha afectat la qualitat i s’espera que s’allargui fins a finals d’octubre.

El grup Tomàs Cusiné ha iniciat la verema del 2019 i les varietats més primerenques de blancs ja estan fermentant, en un any marcat per la sequera. Des del gener només han plogut 90 litres a les finques que el grup té al Vilosell i la Pobla de Cérvoles i això ha provocat que s’avanci la collita quinze dies i que la producció baixi notablement.

La climatologia adversa però, malgrat danyar alguns ceps, no ha afectat la qualitat i des del celler busquen adaptar-se al clima a través del conreu de varietats autòctones.

La producció d’enguany del grup, amb el 100% de les vinyes declarades ecològiques, rondarà el milió de quilos en una verema que s’espera que acabi el pròxim 20 d’octubre. Les primeres botelles de la producció del 2019  sortiran al mercat el pròxim mes de març.

Mariona Rebull i Martí