L'assassí de l'empresari de L'Albi, David Bernat, perd l'última apel·lació a Tailàndia

20/11/2019

Ara pot sol·licitar un perdó formal a la Casa Reial i demanar l'extradició a una presó espanyola

El Tribunal Suprem de Tailàndia ha dictaminat aquest dimecres la pena de mort en última instància per Artur Segarra, únic condemnat per l'assassinat el 2016 de l'empresari de l'Albi David Bernat a Bangkok.

El magistrat ha refusat l'última apel·lació de la qual disposava Segarra al considerar vàlides les proves sobre el crim presentades per la policia. Això ratifica la pena de mort dictada l'abril del 2017.

"A falta de testimonis, les proves presentades són consistents per demostrar la culpabilitat de l'acusat. Ell va cometre l'assassinat de manera premeditada amb la intenció de robar-li diners a la víctima", ha dit el jutge durant una breu lectura de la sentència.

Segarra pot ara sol·licitar a la Casa Reial de Tailàndia un perdó formal per commutar la pena de mort per la cadena perpètua i, una vegada complerta part de la condemna, demanar l'extradició a una presó espanyola. Té fins al 20 de gener per presentar la sol·licitud de perdó.

FETS

Segons la investigació policial, Segarra va segrestar a Bernat el 19 de gener de 2016 i el va retenir durant set dies a l'apartament que tenia llogat a Bangkok, lloc on el va assassinar.

Les autoritats van trobar rastres de sang de Bernat al pis de Segarra, a més de gravacions de càmeres de seguretat on apareixen els dos entrant al bloc d'apartaments.

Les primeres restes del cadàver esquarterat de Bernat van ser trobades el 30 de gener al riu Chao Phraya i sis dies més tard la policia va identificar Segarra com a principal sospitós.  

INFOLLEIDA