L’església de Sant Joan Baptista de Vinaixa ha acollit el concert de Belstrings Duo

21/07/2019

S’ha celebrat en el marc de la 8a edició del Garrigues Guitar Festival.

Aquest dissabte, 20 de juliol a les 21.00 hores, Belstrings Duo, format per Marel Mancilla (violí) i Ignacio Barra (guitarra clàssica), ha ofert un concert a l’església de Sant Joan Baptista de Vinaixa en el marc del 8è Garrigues Guitar Festival, Memorial Emili Pujol, organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca.

Belstrings Duo ha ofert un concert on s’ha unit el millor de la tradició docta amb una proposta musical moderna, trencant les barreres entre diferents gèneres musicals com el pop o el rock, passant per bandes sonores de pel·lícules, tot en clau de música clàssica i sense perdre l’essència de l’obra original. A Vinaixa, el duo ha presentat el seu últim treball discogràfic: “Te amaré”, dedicat a la figura de l’amor en les seves diferents facetes que inclou obres des d’Ástor Piazzolla a Silvio Rodríguez.

Enguany el festival va començar el 29 de juny i s’allargarà fins al 24 d’agost, conformant dos mesos intensos d’activitats on la guitarra torna a ser la protagonista. Així doncs, durant aquest mes de juliol diversos artistes visiten diferents indrets de les Garrigues com Vinaixa, la Granadella o Torrebesses, unint tradició i modernitat musical per oferir repertoris especials i únics en cada actuació.

Aquest esdeveniment es duu a terme en homenatge al mestre guitarrista i musicòleg garriguenc Emili Pujol (la Granadella, 1886 - Barcelona, 1980). Pujol va ser una figura representativa internacional de l’instrument de la guitarra al segle XX.

 

Com a novetat d’enguany, des del Consell Comarcal de les Garrigues es vol reivindicar internacionalment Emili Pujol complementant el Simpòsium Emili Pujol, que es realitza des del 2012, amb dues iniciatives més: un curs i un concurs. En primer terme, el Campus Emili Pujol - Guitar Clínic és un curs de recerca en l’equilibri cos i ment combinat amb l‘estudi tècnic de la guitarra clàssica sota la filosofia pedagògica del mestre Pujol. En segon lloc, el Certamen Internacional de Guitarra Emili Pujol, és un concurs que busca donar a conèixer la seva obra compositiva.

Infolleida