L’Oli Extra Verge de la Cooperativa de Juncosa presenta a l’IEI els dos premis rebuts als concursos més prestigiosos d’Europa i Àsia

27/06/2018

Ha estat guardonat al París Gourmet AVPA amb el Premi Gourmet d’Or i a l’Oil China Competition amb la Medalla Bronze Olive Light

L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit avui la presentació dels dos premis rebuts recentment per l’Oli Extra Verge de les Garrigues de la Cooperativa de Juncosa als concursos internacionals més prestigiosos d’Europa i Àsia.

Així, la qualitat d’aquest oli ha estat guardonada, d’una banda, a París, al Concurs Internacional AVPA París Gourmet 2018 amb el Premi Gourmet d’Or, i de l’altra, ha estat distingit a la Xina a l’Oil China Competition, el concurs més prestigiós del mercat asiàtic, amb la Medalla Bronze Olive Light.

L’acte ha comptat amb la participació del diputat Enric Mir; del president de la Cooperativa de Juncosa, Enric Mateu; de l’alcalde de Juncosa, Lluís Dalmau; del president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Ramon Sarroca; i del president del la DOP Les Garrigues, Enric Dalmau, a més de socis i amics de la Cooperativa.

Durant l’acte s’ha destacat la importància d’aquests guardons a l’hora de donar visibilitat internacional a l’oli amb DOP Les Garrigues i s’han detallat diferents les accions previstes amb la finalitat de promocionar aquests importants premis internacionals. Finalment s’ha pogut fer un tast de l’oli premiat.

Pel que fa al premi obtingut a París, la Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa va ser distingida en una de les principals competicions gastronòmiques a nivell internacional, que en aquesta edició va comptar amb la participació de més de 300 mostres d’oli d’oliva verge extra de tot el món. Quant al premi obtingut a la Xina, representa una gran oportunitat de guanyar presència dins un mercat tan gran com és l’asiàtic, nom només per a l’oli de la Cooperativa de Juncosa, sinó per tot el de la DO Les Garrigues.

Per tot plegat, s’ha posat en marxa una campanya a nivell estatal per donar visibilitat a la marca Les Cabanes de la Cooperativa de Juncosa i que juga amb les paraules Premii Premium, posant de relleu el posicionament de màxima qualitat del producte sota el lema ‘Premium, una marca que rep premis’.

En aquest sentit, el diputat Enric Mir ha volgut destacar que els premis obtinguts són fruit de “l’excel·lència en la creació i ara també en la promoció i en la comercialització” d’un producte tan nostre com és l’oli d’oliva, amb la qual cosa ha felicitat, en nom de la Diputació de Lleida, la tasca feta a Juncosa, que ha servit per “demostrar que la qualitat no té fronteres”. Per la seva part, Enric Mateu ha volgut posar l’accent en l’aposta per la modernització i la qualitat fetes a la cooperativa que presideix, així com en la tasca dels pagesos i dels socis i treballadors de l’entitat.

Infolleida