Open Arms rebrà el Porró de Fulleda en la sisena edició de la Fira Heroica

06/09/2019

L’ONG serà guardonada en reconeixement a la seva tasca de protecció i rescat en el mar de migrants.

Aquest diumenge, 15 de setembre, Fulleda celebrarà una nova edició de la Fira Heroica, que enguany dedicarà el seu particular homenatge a l’ONG Open Arms, en reconeixement a la seva tasca de protecció i rescat en el mar d’aquelles persones que tracten d’arribar a Europa fugint dels conflictes bèl·lics, la persecució i la pobresa. Com cada any, el lliurament del Porró de Fulleda esdevindrà un dels actes centrals en la celebració de la fira, la festa en honor a Agustina d’Aragó. En aquesta ocasió, aquest homenatge del poble, creat per reconèixer la labor solidària, el compromís amb el territori i les persones recaurà en aquesta ONG, que durant els darrers anys ha destacat per la seva tasca humanitària al mar Mediterrani salvant la vida de milers de persones. Aquest acte, que en anteriors edicions ha tingut com a guardonats a Txell Bonet, Carme Forcadell o Neus Català, es durà a terme al voltant de les 12.00 hores davant de la porta de l’església.

La fira començarà a les 9.00 hores amb el tradicional esmorzar de verema. Aquest àpat popular serà el tret de sortida a una jornada farcida d’activitats i propostes, amb especial protagonisme de la recreació de la llegenda d’Agustina d’Aragó, heroïna catalana durant la Guerra del Francès, originària de Fulleda i eix vertebrador d’aquesta fira que també comptarà amb un mercat de productes locals i de proximitat. En el decurs de la jornada també es duran a terme diferents tallers i exhibicions. Així com jocs tradicionals o balls d’animació.

A les 19.30 hores finalitzarà la festa amb una desfilada, que sortirà de la plaça del poble i recorrerà diferents carrers fins a arribar al monument de l’Agustina, situat a l’entrada de Fulleda.

La fira està organitzada per l’Ajuntament de Fulleda amb la col·laboració de diferents associacions locals i voluntaris.

Infolleida