Panorama desolador a l'Albi després de les tempestes

23/10/2019

Aquesta ha estat una de les localitats garriguenques més afectades pel temporal d'aquesta matinada

El desbordament del riu Gorgs al municipi garriguenc de l'Albi ha causat grans danys. De fet ha estat una de les localitats més afectades per l'aiguat de la passada nit, que ha acumulat més de 200 litres per metre quadrat a la zona. A l'interior d'algunes cases l'aigua ha arribat fins als 2,20 metres d'altura mentre que al carrer el veïnat calcula que hi havia entre 4 i 5 metres d'aigua. Durant tota la jornada afectats i voluntaris han sortit al carrer per netejar i recollir els desperfectes, entre els quals s'hi trobava, per exemple, una empresa de distribució de begudes que ha hagut de veure com el seu subministrament s'ha vesat pels carrers del poble.

Així s'ha llevat aquest matí el municipi garriguenc de l'Albi. Ha estat un dels principals afectats per les intenses pluges de la nit i matinada de dimarts a dimecres. La llevantada ha deixat un panorama devastador a la zona per on passa el riu Gorgs. L'aigua ha arribat a una alçada d'entre 4 i 5 metres al carrer i a gairebé 3 metres dins d'alguns habitatges. En el moment dels fets, fins i tot alguns veïns confessen que es van plantejar pujar a les teulades per refugiar-se de la inundació. Després d'una nit d'insomni veïns i veïnes han passat la jornada valorant els desperfectes, això sí, a la llum del dia.

I no només els afectats per l'aigua han passat el dia netejant carrers i vivendes. Veins, veïnes i voluntaris també han vlolgut posar el seu granet de sorra per tornar ràpidament a la normalitat.

De moment no s'ha restablert amb normalitat la cobertura mòbil i hi ha problemes amb el subministrament d'aigua. Un dels desperfectes més importants és el cobert d'una empresa tèxtil que s'ha enfonsat completament. Una altra empresa de distribució de begudes també s'ha vist seriosament afectada i l'aiguat ha escampat centenars d'ampolles de vidre pel carrer.

El consistori local ha instal·lat al poliesportiu municipal un punt d'avituallament per a que el veïnat del municipi hi vagin a dinar i sopar, si així s'escau.




Joan Cama, Rut Camí i Josep Cambray