Plega el mossèn d’Arbeca que va ser investigat per suposats abusos de menors

06/02/2019

El fins ara mossèn d’Arbeca, Josep Maria Font, ha anunciat que plega després que en les últimes hores s’hagi fet públic que va ser investigat pel Vaticà per suposats abusos de menors.

 

 

 

Font, natural de Constantí, va ser nomenat capellà d’Arbeca i els Omellons l’estiu del 2018. Abans havia exercit a parròquies del Camp de Tarragona i entre el 2015 i el 2016 va ser denunciat. El Vaticà el va investigar i no el va considerar culpable, tot i que va marxar de la parròquia de Cambrils on estava destinat. Ara l’Arquebisbat de Tarragona, que ja ha firmat el document que l'aparta del servei, ha publicat un comunicat explicant els fets i on s’assegura que en el cas de Josep Maria Font “es van adoptar mesures disciplinàries proporcionades als fets provats”.

Aquest dimecres, Josep Maria Font, a través d’un comunicat ha demanat “poder ser rellevat” del seu càrrec de rector i ha agraït “al Sr. Arquebisbe la seva confiança dipositada durant tots aquests anys”. En el comunicat, Font també demana textualment disculpes “a totes les persones a les quals hagi pogut ofendre o decebre”.

A més d’Arbeca i els Omellons, mossèn Font també exercia fins ara de capellà a cinc pobles de l’Urgell com ara Belianes, Maldà o Rocafort de Vallbona.

Mariona Rebull i Martí