RESCAP-2 demana incluir les rotondes de Juneda als pressupostos estatals

15/01/2020

La plataforma RESCAP-2 ha demanat que els pressupostos estatals de 2020 incloguin una partida per a l’execució de les rotondes de Juneda a l’N-240 aquest mateix any. També reclamen el desviament de camions de Borges a Lleida a l’AP-2, mentre no s’alliberi l’autopista.

RESCAP-2 ha demanat al Ministeri de Foment que inclogui als pressupostos d’aquest 2020 una partida per a la licitació i execució de les rotondes de Juneda a l’N-240 per millorar la seguretat de la via, en el que consideren el principal punt negre que hi ha al tram de les Borges Blanques a Lleida. Una reivindicació que fa dotze anys que els veïns i veïnes de la població duen a terme.

Posen com a exemple la rotonda de Margalef, un dels punts negres que hi havia a la via i que no ha sofert cap més accident després de la construcció d’una rotonda. La plataforma també insisteix a reclamar a la Generalitat que acceleri al màxim el desviament obligatori i bonificat de camions entre les Borges Blanques i Soses.

L’entitat considera que el desviament de camions és la mesura per reduir la sinistralitat més ràpida, econòmica i efectiva mentre no s’alliberi el peatge de l’AP-2.

Mariona Rebull i Martí