Suspesa la Transisquella per una denúncia dels Agents Rurals

26/09/2018

L’organització de la marxa de BTT Transisquella de l’Albagés ha decidit cancel·lar l’edició d’enguany després que els Agents Rurals denunciessin la prova per fer servir vehicles motoritzats com a guia dels participants. Des de la Transisquella asseguren que a causa de les característiques del circuit si no s’usen vehicles motoritzats com a guia no poden garantir la seguretat dels ciclistes.

La d’enguany hauria d’haver estat la 12a edició de la Marxa de BTT solidària Transisquella. Però des de l’organització de la prova s’ha decidit cancel·lar-la almenys enguany. La causa, una denúncia dels Agents Rurals per haver fet servir motos com a guia a la prova en camins no autoritzats. La sentència ha donat la raó als Agents Rurals i ha obligat a pagar a l’organització 180€ que s’han abonat dels beneficis de l’edició anterior que havien anat a parar a l’AFANOC.

Des de la Transisquella assenyalen que suspenen l’edició d’enguany perquè no poden garantir la seguretat dels ciclistes sense les motos per les característiques pròpies del recorregut.

La marxa de BTT s’englobava en la xallenguer Garrigues i a Tarrés el passat cap de setmana s’hi va celebrar una de les proves. Des de la direcció de la prova asseguren que anteriorment havien fet servir motos per guiar els participants però que des de fa poc ja no ho fan per demanda del Departament de Mediambient.

Els organitzadors de la Transisquella buscaran ara solucions que els permetin poder continuar amb la prova i garantir la seguretat dels participants.

Mariona Rebull i Martí