Torra presentarà una queixa al Parlament Europeu per permetre l’acte de Vox

04/03/2019

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha qualificat de “lamentable” que el Parlament Europeu permeti la conferència de Vox i ha anunciat que presentarà una queixa a l’Eurocambra.

El President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha anunciat que presentarà una queixa als diferents grups del Parlament Europeu i ha mostrat la seva “decepció” amb l’Eurocambra per permetre la conferència prevista de Vox per aquest pròxim dimecres. El President ha qualificat de “lamentable” i “indigne” que el Parlament Europeu deixi entrar el “feixisme”.

Paral·lelament, segons Torra, és “vergonyós” que es qualifiqui la protesta del 20 de setembre de 2017 davant la conselleria d’Economia com a “tumultuosa”. D’aquesta manera ha respost a l’exsecretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto que aquest dilluns ha declarat al Tribunal Suprem en qualitat de testimoni en el judici del procés.

Quim Torra ha fet aquestes declaracions a Bellaguarda, on ha inaugurat la Plaça 1 d’Octubre. Abans, el President de la Generalitat ha signat el Llibre d’Honor del municipi i s’ha reunit breument amb les plataformes Ribera Digna i Almatret Net que s’han congregat  a Bellaguarda per protestar pel projecte de l’abocador de Riba-roja.

Mariona Rebull i Martí