Tot a punt per al 7è Garrigues Guitar Festival, Memorial Emili Pujol

05/07/2018

Lídia Pujol i Guillermo Rizzotto seran els encarregats d’inaugurar la 7a edició del Garrigues Guitar Festival, Memorial Emili Pujol, el certamen tindrà lloc del 6 de juliol al 8 de setembre.

Aquest divendres, 6 de juliol a les 21.00 hores, hi haurà la primera actuació del Garrigues Guitar Festival, Memorial Emili Pujol a la Roca dels Moros del Cogul. El concert anirà a càrrec de Lídia Pujol i Guillermo Rizzotto, que han preparat una proposta musical especialment  per celebrar els 20 anys de la declaració de Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO al Conjunt rupestre de la Roca dels Moros.

Lídia Pujol (veu, textos i cançons) i Guillermo Rizzotto (guitarra i comp0osicions) oferiran l’espectacle “La memòria de la pedra”, un recital de veu i guitarra amb peces instrumentals i cançons que parlen d’amor i llibertat. L’acte també inclourà una visita a les pintures i un tast de productes de la terra.

La 7a edició del festival, organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues, s’allargarà fins el 8 de setembre. I a més dels concerts, el públic podrà gaudir de visites guiades, sopars, tasts de productes de la terra, la projecció del documental “Emili Pujol, el mestre”, i rutes culturals.

Aquest certamen es duu a terme en homenatge al mestre guitarrista i musicòleg garriguenc Emili Pujol, que va nàixer a la Granadella el 1886. I busca impulsar la música culta com a expressió cultural a tots els racons de la comarca.

Enguany, al festival, s’hi podrà torbar un ampli ventall musical, que va des del barroc fins a la cançó catalana, on la guitarra n’és l’instrument protagonista. Els diversos concerts es faran a diversos llocs de la comarca i per primer cop, també a Torrebesses.

Dins del  certamen, també tindrà lloc la 6a edició del Simpòsium Pujol entre la Granadella i Torrebesses. La nova inclusió de la població de Torrebesses i un nou projecte en el Mas  Janet, refugi del mestre Pujol, són les novetats significatives d’aquesta nova edició del Simpòsium.

Infolleida