Tot a punt per FirAlbi

04/04/2018

Aquest diumenge, Firalbi serà l’aparador dels productes de proximitat agraris i artesans a l’Albi. Hi haurà una quarantena de parades en una jornada en què el programa d’activitats es completarà amb una trobada de Vespes i de motos clàssiques, els Tres Tombs, una gimcana eqüestre i un dinar popular.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la 4a edició de FirAlbi, que se celebrarà diumenge vinenet, 8 d’abril, a l’Albi. La presentació ha comptat amb la participació del diputat Enric Mir; d’Anna Feliu, alcaldessa de l’Albi; i d’Adrià Vives, tinent d’alcalde. Enric Mir ha destacat que FirAlbi significa “la darrera oportunitat per gaudir, a nivell de fira, d’un producte com és l’oli verge d’oliva de les Garrigues”.

La fira posarà el focus en els productes artesans i agrícoles de les Garrigues. Els actes començaran a les 9.00 hores i es desenvoluparan durant tot el matí del diumenge, en què els visitants podran gaudir d’una trobada i exposició de Vespes, una tirada de bitlles catalanes, una exposició i una desfilada de motos clàssiques i els Tres Tombs. També s’han programat visites guiades pel centre històric de l’Albi i un esmorzar i un dinar popular amb productes típics.

A la tarda es farà una gimcana eqüestre a la zona d’esbarjo del camp de futbol vell, una activitat que serà la gran novetat d’enguany d’una fira que, com ha explicat l’alcaldessa Anna Feliu, “en els seus inicis es va centrar exclusivament en els produtes locals”, però que poc a poc ha anat ampliant el seu radi d’acció.

Infolleida