Trànsit inicia els tràmits per restringir la circulació de vehicles pesants a l’N-240

06/07/2018

El Servei Català de Trànsit ha iniciat els tràmits per restringir la circulació d’aquests vehícles entre les Borges i Montblanc. Entitats i associacions de transportistes implicades tenen deu dies hàbils per presentar-hi al·legacions. L’objectiu d’aquestes restriccions és reduir la sinistralitat i millorar la mobilitat.

El Servei Català de Trànsit ha endegat els tràmits per restringir a l’N-240 la circulació de vehicles pesants. En aquesta carretera la restricció s’aplicarà al tram de les Borges Blanques fins a Montblanc. L’objectiu d’aquesta mesura és reduir la sinistralitat i millorar la mobilitat.

L’N-240, entre les Borges Blanques i Montblanc, registra un elevat volum de vehicles pesants i una sinistralitat més elvada que el recorregut paral·lel per l’autopista AP-2, la qual constitueix una alterntiva de més capacitat i millor traçat. És per això, que en concret, la proposta de resolució estableix la restricció de vehicles o conjunts de vehicles de transport de mercaderies de 4 o més eixos (iguals o superiors a 26 tones de MMA o MMC) des del punt quilomètric 69 a les Borges Blanques fins el quilòmetre 36,5 a Montblanc. Els vehicles afectats podran usar com a itinerari preferent el delimitat per l’AP-2/E-90, entre les sortides 7, a les Borges blanques, i 10, al Pla de Santa Maria.

Entitats i associacions del sector del transport implicades disposen d’un període de 10 dies hàbils per presentar al·legacions i suggeriments. La resolució entrarà en vigor un cop es publiqui al DOGC i resultin efectives les bonificacions corresponents que s’apliquin al tram de l’AP-2.

 

Infolleida