100 anys de la Cooperativa d’Arbeca

18/05/2019

Aquest dissabte ha tingut lloc l’acte central, dins el qual s’ha celebrat el dinar commemoratiu que ha aplegat més de 400 persones.

La Cooperativa d’Arbeca reuneix a centenars de persones en l’acte central de commemoració del seu centenari. La jornada, en la que també hi ha assistit el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha comptat, entre altres, amb una representació teatral a càrrec del Grup de Teatre Rellotge de Sorra Garriguenc. També s’ha inaugurat una exposició de fotografies històriques, i els assistents han pogut gaudir d’un vermut abans d’anar fins al molí de la Cooperativa on ha tingut lloc el dinar commemoratiu, que ha reunit a més de 400 persones.

Actualment hi ha uns 500 socis que treballen directament per la Cooperativa, la facturació de la qual, l’any passat va rondar entre els 5 i 6 milions d’euros. Pel que fa les xifres, en el darrer any es va produir entre 10 i 11 milions de quilos de cereal (blat, panís, ordi) i uns 300.000 litres d’oli. La Cooperativa afronta el futur amb optimisme després de la fusió, l’any passat, amb la Cooperativa de Fruits Secs, també d’Arbeca.

El passat mes de març es va donar el tret de sortida als actes del centenari amb la col·locació de les pancartes commemoratives i durant l’any també s’ha programat diferents jornades tècniques sobre la reforma de la PAC, història de la Cooperativa i les oportunitats de negoci de l’oleoturisme, entre altres. El darrer acte tindrà lloc el 24 de novembre, coincidint amb la Fira de Santa Caterina, en el que es presentarà una botella d’edició limitada per commemorar del centenari.

Anna Berga