Agricultura prohibirà la caça de la guineu en zones amb emergència cinegètica

07/06/2018

El Departament d'Agricultura prohibirà la caça de la guineu en aquelles zones de la plana de Lleida com és el cas del Segrià amb emergència cinegètica. Ho fa pels danys que l'elevada presència de conills ocasiona en cultius agraris, especialment en cereal i fruiters. És una de les noves mesures que s'han acordat en la reunió de la Comissió de seguiment del Pla pilot de prevenció i mitigació dels danys produïts pel conill en aquesta comarca. Les batudes excepcionals que el Departament ha autoritzat des del mes de febrer han permès abatre 3.600 conills.

Si el mes de febrer es parlava de 166 conills per quilòmetre quadrat, el cens del mes de maig ha donat uns resultats de 147 exemplars. Són dades de la comarca del Segrià, on es concentra la problemàtica tot i que s'estén en altres zones de la plana. Des del Departament d'Agricultura, però, diuen estar moderadament satisfets. Fins ara el cens no parava de créixer i des del territori, pagesos i administracions locals també són prudents davant les xifres que constaten un descens perquè el cens sol augmentar de cara l'estiu.

 

Per l'alta densitat de conills, el Departament manté activada l'emergència cinegètica. Per això segueixen implementant noves mesures com la nova inversió que s'ha fet perquè els agents rurals comptin amb un segon vehicle per a les batudes nocturnes. A més, el Director dels Serveis Territorials ha indicat durant la Comissió Tècnica de Seguiment que prohibiran la caça de la guineu en aquelles zones on s'accentua la població de conills.

 

Segons De Noguera des del mes de febrer han caçat 3600 conills. 2400 han estat en àrees privades de caça i 1200 gràcies a les 62 batudes nocturnes dels Agents Rurals.

Xavier Bosch Llufriu (Lleida TV)