Bons resultats dels tractaments contra el musclo zebra a l’embassament de Juneda

01/03/2018

Els Canals d'Urgell actuen d'urgència contra el musclo zebra després d'haver-ne detectat la seva presència als embassaments de Juneda, Artesa de Segre i Mollerussa. Fins ara els tractaments fets amb vinagre i aigua oxigenada han donat bons resultats i es continuaran realitzant a aquelles zones on es detecti aquest mol·lusc invasiu.

La Comunitat General de Regants del Canal d’Urgell ha detectat la presència de musclo zebra al canal. Actualment ja s’ha actuat als embassaments de Juneda i Artesa de Segre i properament també es netejaran els embassaments de Mollerussa i a aquelles les zones on es detecti la presència d’aquesta espècie invasora, prioritzant les zones amb reg a pressió.

Carné també ha senyalat que l’aigua està garantida per tota la campanya gràcies a les nevades de l’hivern i a mitjans de març es reunirà la comissió de distribució d’aigua per analitzar les necessitats i decidir si s’inicia la campanya de reg abans de o després de Sant Josep.

A la junta de Govern de la Comunitat, en la qual hi van assistir una setantena de persones, també es van aprovar, entre altres, la memòria de l’any, l’estat de les obres per la pròxima campanya i la liquidació del pressupost del 2017, que ha suposat un superàvit de 175.000 euros.

Anna Berga