Castelldans reclama a la Generalitat que obri la planta baixa de l’edifici que havia d’acollir el centre interpretatiu de Mas de Melons

02/07/2017

S'hi van traslladar unes arcades d’origen medieval | Fa set anys que es van desmantellar i es van portar a l’immoble, que està tancat i en desús

L’ajuntament assumeix que l’immoble no acollirà mai el centre d’estudi ornitològic, però vol reobrir l’edifici per deixar al descobert les arcades i que els veïns les puguin veure, igual que abans.

En aquesta tasca, l'Ajuntament ha invertit els dos últims anys per aconseguir els 40.000 euros que costaria enderrocar les parets i deixar els arcs a la vista. 

El Centre d’Interpretació d'aus Estepàries de Mas de Melons se suma al que està ubicat a Concabella, als Plans de Sió, per a l’estudi de les àrees de secà a la Segarra.

La varietat en què la recessió ha estat més crítica ha estat la terrerola vulgar.

Val a recordar que l’alosa becuda, una espècie típica d’àrees estepàries, en concret, de la timoneda d’Alfés, va ser vista de nou a primers de l’any passat, deu anys després que la comunitat científica la donés per extingida, per la qual cosa es van extremar mesures per preservar-la.

Segre