Concentracions de partidaris i detractors de la Nova Tracjusa davant el Consell

29/07/2019

Aquest dilluns el Consell d’Alcaldes de l’ens comarcal ha aprovat per unanimitat un manifest en què demana a Territori que retiri el projecte de la Nova Tracjusa. Aprofitant la visita de representants de Territori i Salut, partidaris i detractors s’han concentrat a les portes del Consell Comarcal de les Garrigues.

Partidaris i detractors de la Nova Tracjusa s’han manifestat davant de la seu del Consell Comarcal de les Garrigues durant la reunió de l’executiu amb representants de Territori i Salut per tractar aquesta problemàtica en un dia en què el Consell d’Alcaldes ha aprovat  per unanimitat un manifest en què demana a Territori que retiri el projecte.

Amb el lema “Salut sí, incinerar no” els detractors de la planta han valorat positivament l’aprovació del manifest. Per la seva banda, diversos membres de la Cooperativa Gestió Agroramadera de Ponent i partidaris del projecte han criticat que l’ens comarcal hagi aprovat el document sense parlar amb totes les parts.

Després que el 12 de juny, Territori i Sostenibilitat aprovés la proposta de resolució provisional que atorgava l’autorització mediambiental, ara s’ha obert el període d’al·legacions contra aquesta. Des del Departament han descartat posar un termini per emetre una resolució definitiva davant la complexitat del procés, ja que en un primer moment es van presentar més d’un miler d’al·legacions.

Mariona Rebull i Martí