El Departament d’Agricultura abona prop de 600.000€ de l’ajut a l’agricultura ecològica de l’any 2016 a 168 beneficiaris de les Garrigues

10/07/2017

Compensar el lucre cessant i l’increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient que suporten els operadors ecològics és l’objectiu d’aquest ajut que, a tot Catalunya, ha ascendit a gairebé 6M€ entre 1.768 beneficiaris.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha fet efectiu el pagament dels imports corresponents a la campanya 2016 de l’ajut a l’agricultura ecològica, per un import a les Garrigues de 561.457,04€, repartit entre 168 beneficiaris.

Aquests ajuts, amb compromisos a 5 anys vista, s’emmarquen dins del PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

L’objectiu d’aquest ajut és compensar el lucre cessant i l’increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient que suporten els operadors ecològics. L’operació té en compte els costos addicionals en la fertilització i l’ús de mitjans de sanitat vegetal certificats i l’increment de mà d’obra que solen tenir la majoria d’operadors ecològics. També contempla la variació en el rendiment productiu i en el preu de venda dels productes certificats. 

En el conjunt català, aquest pagament es fa efectiu a 1.748 beneficiaris de 39 comarques, i té un impacte sobre 31.467,77 hectàrees de conreu.

Infolleida