El Nutriscore: és just amb la classificació de l’oli d’oliva?

24/03/2021

La DOP Les Garrigues considera que no s’està tenint en compte les qualitats d’aquest producte i que això serà un frau pel consumidor

El Nutriscore és un sistema que serveix per classificar els productes alimentaris. Segons els seus valors nutricionals, es poden etiquetar de la lletra A fins a la E. Europa vol implementar-lo , però han de ser els diferents països els qui l’han d’aprovar primer. En aquest sistema, l’oli d’oliva verge extra, reconegut per les seves qualitats per a la salut, estarà catalogat en la lletra C. Així ho denuncien des de la Denominació d’Origen Protegida de les Garrigues.

Expliquen que mentre els productes naturals tenen classificacions pitjors, com és el cas de l’oli d’oliva, els que estan processats escalen punts en el rànquing.

Des de les Garrigues, però també des de la sectorial de Denominacions d’Origen d’Espanya, estan treballant per revertir-ho.  Ja són diversos els contactes que han mantingut amb diferents grups polítics, perquè aquesta classificació no s’implementi a l’estat.

Ariadna Guiu Vila i Julen Andrés