Els pagesos afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre demanen la dimissió de la Consellera d’Agricultura

15/08/2019

Els pagesos afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre han demanat la dimissió de la Consellera d'Agricultura, Teresa Jordà. Ho han fet després de venir en marxa lenta cap a Barcelona i que cap representant del departament els rebés, tot i tenir una reunió concertada pel Consell Comarcal de les Garrigues i alcaldes de la zona. S'han sentit decebuts i menyspreats per l'administració catalana. Diumenge tornaran a tallar la C-12 a Flix.

Després de més de tres hores de marxa lenta per l'autovia A-2, els pagesos afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre han arribat al Departament d'Agricultura a Barcelona. Allí els havia de rebre la Consellera Teresa Jordà o algun Director General, però ningú ho ha fet. Això ha provocat una gran indignació entre els concentrats que han demanat la dimissió de Jordà. S'han sentit menyspreats per l'administració en veure que ningú els esperava.

Aquesta reunió estava demanada per alcaldes de les Garrigues i el mateix Consell Comarcal de la zona per demanar que es facilitessin ajudes directes als afectats. Aquests representants institucionals creuen que els crèdits tous són insuficients.

Davant la reacció que ha tingut Agricultura aquest dimecres, els pagesos tornaran a tallar aquest diumenge, per quart cap de setmana consecutiu, la carretera C-12 a Flix. En acabar la concentració, els productors han volgut deixar un regal a la conselleria: una olivera cremada per l'incendi d'ara fa dos mesos.

Marc Tàsies (LleidaTV)