Els pagesos tallen la C-12 a Flix per demanar ajuts directes pel Filomena

24/02/2021

Convocats per Asaja i l'ajuntament de Bovera hi ha participat una quinzena de tractors i un centenar de persones que diuen estar indignats amb el tracte de l'administració

La manifestació d'aquest diumenge ha començat puntual a dos quart de cinc de la tarda amb la participació d'un centenar de pagesos, majoritàriament del Segrià i les garrigues, i una quinzena de tractors. Han estat convocats per Asaja i l'ajuntament de Bovera que ha estat dels més afectats per la borrasca. Han tallat intermitentment durant dues hores la C-12, a l'altura de Flix en els dos sentits de la marxa per fer-se escoltar i reclamar els ajuts que diuen que els ha promès el govern i que no arriben.

Segons el sindicat les zones afectades sumen unes 30 mil hectàrees i a Lleida els perjudicats podrien arribar al miler. Diuen estar indignats amb l'administració i pretenen continuar amb accions reivindicatives fins que arribin aquestes subvencions que encara estan pendent de quantificar-se.

A la convocatòria s'hi ha sumat JARC i alcaldes d'altres municipis del territori. El tall no ha tingut repercussions greus en el trànsit tot i formar llargues cues de vehicles a banda i banda de la barrera que cada cert temps s'obria per no col·lapsar la carretera.
Núria Sirvent