Els promotors de Tracjusa reclamaran les primes a finals de juny

18/06/2018

El 15 de juny ha acabat el termini que el Tribunal Suprem havia donat al govern espanyol per pagar les primes a les plantes de tractament de purins. A hores d’ara, però, aquest pagament no s’ha materialitzat i des de Gestió Agroramadera de Ponent, propietaris de les plantes Tracjusa i VAG de Juneda, esperaran a reclamar-les fins a finals de mes, tenint en compte el canvi de govern de l’estat.

El 2016 va sortir una sentència del Tribunal Suprem que obligava el govern espanyol a recalcular les primes de les plantes de purins. Dos anys més tard s’ha acabat el termini que havia donat el jutge al govern espanyol per concedir les primes a aquestes indústries i a partir d’ara, en no haver-se fet efectiu el pagament, l’estat podria rebre una sanció. Des de Gestió Agroramadera de Ponent, promotors de les dues plantes de tractament de purins de Juneda, esperaran a final de mes per reclamar les primes entenent que el canvi de govern de l’estat les ha retardat.

Des de Gestió Agroramadera de Ponent confien que finalment es concedeixin les primes, que permetrien reobrir la planta de tractaments de purins Tracjusa.També lamenten però, que en l’esborrany de l’ordre, tot i haver allargat la vida útil de les plantes a 25 anys, les primes s’hagin abaixat un 15%.

Mariona Rebull i Martí