Els veïns de Bovera volen començar a documentar els danys de l’incendi

01/07/2019

Per poder iniciar, quan abans, els tràmits de les indemnitzacions

Documentar tots els danys de l’incendi quan abans per posar-ho en coneixement de l’Administració i poder començar a tramitar les indemnitzacions. Aquesta és la prioritat a hores d’ara de molts veïns i veïnes de Bovera un cop controlat l’incendi de Ribera d’Ebre, que en 5 dies ha devastat el territori.

Dissabte al vespre, alcalde i sindicats agraris van tenir una primera reunió amb els afectats, en la que es va posar sobre la taula la possibilitat d’afegir-se a la denominació de zona catastròfica com ja ha fet Flix. També es va demanar als agricultors que, un cop tornin a les finques, facin un informe detallat dels danys.

I és que aquest dimarts està prevista una reunió amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, on s’espera un gest de l’administració que pugui esvair dubtes i preocupacions dels afectats.

D’altra banda, l’alcalde, que el proper dissabte es reunirà amb els seus homòlegs dels municipis afectats, ha traslladat al president de la Generalitat, Quim Torra la intenció de crear una borsa de terres ermes per tal de conrear-les.

Joan Llompart