La consellera Budó visita el reg del Segarra-Garrigues a les Borges i explica la segona fase del programa ‘País Viu’ a la comarca

20/02/2020

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha visitat aquest dimarts la capital de les Garrigues, on després de constatar i informar-se de primera mà sobre el desplegament del reg a través del Canal Segarra-Garrigues, ha explicat als alcaldes i alcaldesses de la comarca la segona fase del programa ‘País Viu’.

Segons ha exposat Budó, “des de la Generalitat, hem impulsat aquest projecte per permetre el desenvolupament territorial, la lluita contra el despoblament. Per tant, garantir la igualtat d'oportunitats a totes les persones que, visquin on visquin, puguin desenvolupar el seu projecte de vida allà on hagin nascut, si aquesta és la en la seva decisió”.

La consellera de la Presidència ha fet aquesta visita acompanyada del secretari d'Administració Local i de Relacions amb l'Aran, Miquel Àngel Escobar, de l’alcalde de les Borges, Enric Mir, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, i el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, entre altres responsables institucionals.

Al seu torn, Mir s’ha mostrat satisfet de què la consellera hagi pogut copsar sobre el terreny com l’arribada de l’aigua del Segarra-Garrigues està contribuint decisivament a consolidar l’economia productiva de les Borges i de les Garrigues.

Finalment, Setó, ha destacat que, avui hem pogut visitar les finques Campo Santo, de regadiu, i la finca de Puigpelat, de secà i regadiu, acompanyats pel vicepresident de la col·lectivitat número 10 del Canal Segarra-Garrigues, Albert Torrent, i des d’aquí hem apreciat la transformació del territori al passar de secà al reg, el que més enllà de permetre augmentar la producció, també permet fixar la gent al territori.

Programa País Viu
El seu objectiu és avançar en la coordinació de les polítiques públiques de la Generalitat relacionades amb el desenvolupament local i la competitivitat territorial, per a facilitar el creixement econòmic, la diversificació de l’economia local i la millora del nivell de vida i de l’ocupació.

Aquesta mesura forma part del marc estratègic “Un país d’oportunitats, un país viu”, de la Secretaria d’Administracions Locals, es basa en la cogovernança i l’especialització, per a generar oportunitats a través de l’activitat econòmica i la implicació compartida de les zones de Catalunya afectades per la desocupació, l’envelliment i el despoblament.

Infolleida