La Fira d'Arbeca reivindica l'oli com a “motor econòmic”

25/11/2023

La consellera Ester Capella presideix l'acte

Arbeca va inaugurar oficialment ahir la 40a edició de la Fira de Santa Caterina i la 20a Fira de l'Oliva Arbequina, una cita que preveu reunir aquest cap de setmana mig centenar de paradistes, entre productors locals d'oli i altres comerciants. La consellera de Territori, Ester Ca-pella, va presidir l'acte inaugural defensant el sector de l'oli com “un motor econòmic que hem de saber preservar”, per això va prometre el suport tant del seu departament “per al desenvolupament del món rural, com d'Acció Climàtica per als pagesos”. Tanmateix, Capella va advertir que “els consumidors també han d'aprendre a valorar productes de qualitat com l'oli”.
A l'acte inaugural, on també van assistir el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, la delegada territorial de la Generalitat, Montse Bergés, i el vicepresident de la Diputació de Lleida, Agustí Jiménez, Capella va participar en el lliurament de premis a les dues joves guanyadores dels dissenys del cartell infantil de la Fira.
El certamen, que preveu acollir fins a 4.000 visitants, comptarà amb activitats entre les quals destaca una caminada popular, una visita guaida al centre històric, degustacions d´oli nou i espectacles per a tots els públics dissabte. Diumenge començarà amb el tradicional dinar a base de fesols i llonganissa, el concurs de menjar olives arbequines i la Trobada de Tractors Antics de Ponent. També hi haurà activitats culturals al teatre Abadia.
SEGRE